flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заходи в рамках Всеукраїнського тижня права

19 грудня 2019, 16:13

Для Миколаївського районного суду Львівської області цьогорічний Всеукраїнський тиждень права, який тривав з 9 по 13 грудня 2019 року, видався надзвичайно насиченим та цікавим.

Так, 9 грудня 2019 року керівник апарату Мар’яна Дмитречко та заступник керівника апарату Тетяна Раделіцька спільно з представниками ювенальної превенції Миколаївського відділення поліції та Миколаївського бюро правової допомоги провели правоосвітні заходи у Гірському та Раделицькому навчально-виховних комплексах.

Школярів ознайомили з вимогами чинного законодавства та правилами поведінки, розповіли про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх за вчинення правопорушень, навели приклади із судової практики. Працівники поліції провели профілактичну бесіду з питань протидії булінгу. На завершення заходу учні спробували себе в ролі суддів та вирішили спір між героями мультфільмів «Кінь проти Хом’яка» і «Слон проти Жирафи», розроблених  Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України та Радою суддів України в межах грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Нове правосуддя».

10 грудня 2019 року старший секретар суду Анна Салій спільно з інспектором ювенальної превенції Миколаївського відділення поліції, капітаном поліції Оксаною Паук провели «Урок справедливості» для учнів 1-3 та 5 класів Бродківської ЗОШ.

Того ж дня районний суд відвідали учні Київецького НВК, які в ході зустрічі ознайомились з роботою суду, поспілкувались з суддею Карбовніком І.М. та працівниками апарату суду.

11 грудня 2019 року Миколаївський районний суд Львівської області відвідали учні Колодрубівської ЗОШ та Миколаївської ЗОШ №1. Традиційно учні здійснили екскурсію приміщенням суду, ознайомились з роботою суду, поспілкувались з працівниками апарату суду, а Колодрубівські школярі ще й побували у судовому засіданні (суддя Володимир Павлів).

12 грудня 2019 року консультант суду Романа Деміда спільно з представником Миколаївського бюро правової допомоги побували у Криницькій ЗОШ. В ході зустрічі, з урахуванням віку слухачів, було обговорено такі важливі теми як права, обов’язки та відповідальність. А ще юні школярики висловили своє бачення справедливості, вирішили спір між казковими героями та приміряли суддівську мантію.

Основним завданням тижня права є показати суспільству важливість правової освіти та виховання в кожного поваги до закону й прав людини. Приємно, що працівники суду мали змогу долучитись до проведення право освітніх заходів, і що дедалі більше молоді виявляє цікавість до тієї роботи, яку щоденно здійснюють судді та працівники апарату суду.

Миколаївський районний суд Львівської області завжди відкритий до співпраці та комунікації.