flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Графік роботи суду під час виборів Президента України

25 березня 2019, 14:43

     Згідно з частиною 9 статті 11 Закону України «Про вибори Президента України» суди організовують свою роботу під час виборчого процесу, у тому числі у вихідні дні та в день голосування, таким чином, щоб забезпечити прийом і розгляд документів щодо підготовки та проведення виборів Президента України, позовних заяв, скарг та звернень виборчих комісій у строки та спосіб, установлені цим Законом.

     Повідомляємо, що Миколаївський районний суд Львівської області з 26 по 31 березня 2019 року працює за зміненим графіком.

     Прийом документів (позовних заяв, скарг) здійснюватиметься:

     Вівторок з 8.00 год. до 20.00 год.

     Середа з 8.00 год. до 20.00 год.

     Четвер з 8.00 год. 21.00 год.

     П’ятниця з 8.00 год. до 19.00 год.

     Субота з 9.00 год. до 19.00 год.

     Неділя з 9.00 год. до 21.00 год.

 

     Нагадуємо, що Миколаївському районному суду Львівської області як адміністративному суду підсудні такі адміністративні справи, пов’язані з виборчим процесом:

  • оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчих комісій, членів цих комісій за місцезнаходженням відповідної комісії (ч.5 ст.273, ч.8 ст.277 Кодексу адміністративного судочинства України);
  • уточнення списку виборців (ч.2 ст.274 Кодексу адміністративного судочинства України);
  • оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори, за їх місцезнаходженням (ч.3 ст.275 Кодексу адміністративного судочинства України).

 

     Позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, членів комісії може бути подано до суду у п’ятиденний строк із дня прийняття рішення, вчинення дії або допущення бездіяльності.

     Право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на виборах. Позовна заява про уточнення списку виборців подається до суду без сплати судового збору.

     Позовну заяву про уточнення списку виборців може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 28 березня 2019 року включно.

 

    Працівниками апарату суду буде надано допомогу в підготовці позовної заяви про уточнення списку виборців та виготовленні копій необхідних документів.

 

     Днем подання позовної заяви є день її надходження до суду.

 

     Звертаємо увагу, що відповідно до наказу ДСА України від 22 грудня 2018 року №628 «Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд» розпочато експлуатацію підсистеми «Електронний суд» в тестовому режимі, а відтак є можливість надіслати позовну заяву, скаргу до суду засобами електронного зв’язку у будь-який час доби.

     Згідно з вимогами Положення про автоматизовану систему документообігу суду надсилання в електронному вигляді процесуальних документів до суду має здійснюватись з використанням сервісу Електронний суд, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua.

     Для можливості користування сервісом Електронного суду спершу необхідно пройти передбачений підсистемою порядок реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) з обов’язковим використанням власного електронного підпису.