flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронне судочинство – нове обличчя правосуддя

21 травня 2018, 16:18

На запрошення голови Громадської організації «Асоціація слідчих суддів України» Сергія Чванкіна, голова Миколаївського районного суду Львівської області Володимир Павлів та консультанти суду Романа Деміда і Лілія Білявська взяли участь у науково-практичній конференції «Електронне судочинство – нове обличчя правосуддя», що відбулась 19 травня 2018 року у м.Одеса.

Програма заходу складалась з чотирьох сесій:

  • Презентація результатів впровадження електронного судочинства в Київському районному суді міста Одеси.
  • Перспективи використання переваг і опцій електронного судочинства Верховним судом.
  • Роль Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України у запровадженні електронного судочинства та дієві комунікації.
  • Результати запровадження електронного документообігу в судах України.

 

 

Відзначимо, що Проект «Електронний суд» реалізовується з 2015 року у трьох судах загальної юрисдикції: Київському районному суді міста Одеси, Апеляційному суді Одеської області та Овідіопольському районному суді. В рамках проекту відбувається повний перехід до електронного обміну усіма документами, що подаються до суду та приймаються судом.

Однозначно, що досвід колег із Одеси буде враховано при вирішенні організаційних питань діяльності Миколаївського районного суду Львівської області. Адже, як відомо, в Україні впроваджується Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (ЄСІТС), і зовсім скоро електронне судочинство стане звичним явищем для пересічного громадянина. 

ЄСІТС забезпечуватиме обмін документами в електронній формі між судами, між судом та учасниками процесу, між самими сторонами у справі, а також фіксування судового засідання та участь у засіданні в режимі відеоконференції.