flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних Миколаївського районного суду Львівської області!

13 лютого 2018, 16:09

 

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону,  зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону до суб’єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

У зв’язку з вищенаведеним, Миколаївський районний суд Львівської області нагадує про необхідність подання до 1 квітня 2018 року присяжними електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік.

Згідно частини 2 статті 45 Закону, особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Наголошуємо на необхідності дотримання норм чинного законодавства для уникнення юридичної відповідальності, оскільки порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб’єктом декларування – у статті 366-1 Кримінального кодексу України.   

Звертаємо увагу, що декларація подається шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (https://nazk.gov.ua/) особисто та за допомогою застосування персонального електронного цифрового підпису (ЕЦП).

ЕЦП можна виготовити в Акредитованому центрі сертифікації ключів при фіскальній службі (більш детальна інформація за посиланням - https://acskidd.gov.ua/r_kor), або в будь-якій іншій організації, уповноваженій видавати ключі електронного цифрового підпису.

Перед заповненням декларації рекомендуємо ознайомитись з відповідними роз’ясненнями НАЗК (https://nazk.gov.ua/rozyasnennya-dlya-subyektiv-deklaruvannya та    https://nazk.gov.ua/deklaraciya).