flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу

17 травня 2017, 17:30

17 травня 2017 року за результатами розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у зґвалтуванні, що мало місце 14 травня 2017 року, слідчим суддею Миколаївського районного суду Львівської області Карбовніком І.М. винесено ухвалу, якою клопотання задоволено.

Відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

У відповідності до ст.ст. 182, 183 КПК України, підозрюваному визначено заставу у розмірі вісімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 129 920 грн.

Питання допиту свідків під час розгляду клопотань по даному кримінальному провадженню не порушувалось, та жодна інформація про наявність таких до суду не надходила.

Щодо допиту потерпілої під час розгляду клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, то чинним КПК України такий обов’язок суду не передбачений.

Щодо відсторонення адвоката потерпілого від участі у розгляді клопотання, то такий не відсторонювався, був присутнім у залі судового засідання, однак чинним КПК України не передбачено його участь як учасника провадження при розгляді зазначеного клопотання.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу здійснювався у відповідності до ст.193 КПК України.