flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду резонансної справи

04 квітня 2017, 14:35

Раніше ми вже повідомляли, що на розгляді у Миколаївському районному суді Львівської області перебуває кримінальне провадження відносно лікаря акушера-гінеколога, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Розгляд справи тривав трохи більше року (обвинувальний акт надійшов 22 березня 2016 року) і 03 квітня 2017 року у справі винесено обвинувальний вирок, яким підсудну визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 140 КК України та призначено їй покарання у виді двох років обмеження волі.

Оскільки злочин було вчинено ще у 2011 році і справа надійшла до суду уже після закінчення строків притягнення до кримінальної відповідальності, то суд змушений був застосувати ст.49, 74 КК України і звільнити підсудну від відбування покарання.

Цивільні позови потерпілих задоволено частково.

Протягом тридцяти днів з дня проголошення учасники судового провадження вправі оскаржити вирок в апеляційному порядку до Апеляційного суду Львівської області.