flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з нагоди Дня Конституції України

26 червня 2016, 14:00

23 червня у міському Палаці культури з нагоди Дня Конституції України відбулась зустріч представників Миколаївського районного суду Львівської області, Миколаївської районної ради Львівської області, Управління Пенсійного Фонду України у Миколаївському районі Львівської області та Миколаївської центральної районної бібліотеки з членами районної організації Українського товариства сліпих.

Секретар суду Вікторія Котула виступила з доповіддю на тему: «Доступ до правосуддя – як конституційне право громадян України».

У своїй доповіді Вікторія Котула надала короткий аналіз конституційних норм, якими передбачено:

- гарантування звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянин безпосередньо на підставі Конституції України;

- захист прав і свобод людини і громадянина судом, гарантування кожному права на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб;

- право кожного після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна.

Також увагу присутніх було зосереджено на заходах, що вживаються Україною для виконання рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи для полегшення доступу до правосуддя.

По завершенні заходу керівнику районної організації Українського товариства сліпих вручено два набори інформаційно-освітніх буклетів про судову систему України, підготовлених Проектом USAID «Справедливе правосуддя».