flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оновлено список народних засідателів

07 червня 2016, 15:23

Рішенням Миколаївської районної ради Львівської області від 19 травня 2016 року №67 «Про внесення змін до рішення 41-ої сесії районної ради від 25.06.2015 року №532 «Про затвердження списку народних засідателів Миколаївського районного суду Львівської області» оновлено список народних засідателів Миколаївського районного суду Львівської області.

Так, народними засідателями Миколаївського районного суду Львівської області являються:

-          Артимко Ростислав Тарасович;

-          Гергерт Олександр Валерійович;

-          Гуцуляк Максим Васильович;

-          Люзьняк Юрій Степанович;

-          Русиник Володимир Володимирович;

-          Шипов Юрій Олександрович.

Народним засідателем є громадянин України, який у випадках, визначених процесуальним законом, вирішує справи у складі суду разом із суддею, забезпечуючи згідно з Конституцією України безпосередню участь народу у здійсненні правосуддя.

Визначення народних засідателів, які братимуть участь у розгляді справи здійснюється автоматично за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Роботодавець зобов’язаний звільнити народного засідателя від роботи на час виконання ним обов’язків зі здійснення правосуддя. Відмова у звільненні від роботи вважається неповагою до суду, що є наслідком притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 185-5 КУпАП.

Народний засідатель зобов’язаний вчасно з’явитися на запрошення суду для участі в судовому засіданні. Неявка без поважних причин у судове засідання вважається неповагою до суду.