flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тренінг на тему «Застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС)»

02 червня 2016, 13:06

30-31 травня 2016 року у м. Львові відбувся тренінг для суддів, працівників апаратів судів та представників територіальних управлінь ДСА України на тему «Застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС)».

Захід проводився Проектом USAID «Справедливе правосуддя» разом з громадською організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за сприяння Ради суддів України та ДСА України.

Учасники тренінгу мали змогу підвищити знання щодо стандартів, критеріїв, показників та методів оцінювання роботи суду, навчитися застосовувати отримані навички для планування діяльності, ухвалення ефективних управлінських рішень та звітування перед громадськістю про роботу суду.

В тренінгу взяли участь представники Миколаївського районного суду Львівської області – суддя-спікер Володимир Павлів, керівник апарату суду Мар’яна Дмитречко та заступник керівника апарату суду Поліна Лі.

За результатами успішного проходження тренінгу усі учасники отримали сертифікати.

Довідка:

Міжнародний Консорціум з питань судової досконалості є міжнародною мережею судів, органів суддівського самоврядування та інституцій судового адміністрування Австралії, Канади, Нової Зеландії, США, Сінгапуру, Канади та інших країн світу. Секретаріат Консорціуму знаходиться в м. Мельбурн, Австралія. Консорціум розробив Міжнародні рамки судової досконалості (англ. International Framework for Court Excellence), яка передбачає застосування 11 (одинадцяти) універсальних глобальних показників роботи суду для прийняття управлінських рішень, спрямованих на вдосконалення функціонування суду та для ефективної комунікації судової влади з громадськістю.

Рада суддів України своїм рішенням № 28 від 2 квітня 2015 року затвердила Систему оцінювання роботи суду (СОРС).  СОРС передбачає застосування 7 (семи) з 11 (одинадцяти) рекомендованих вимірів Міжнародними рамками судової досконалості.