flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Рудниківського НВК відвідали суд

06 травня 2016, 18:31
З метою підвищення загального рівня правової культури школярів, ознайомлення їх зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів в Україні, підвищення рівня суспільної довіри до суду як інституту правосуддя та покращення іміджу судової влади, а також з нагоди 9-ї річниці урочистого відкриття Будинку Правосуддя, 06 травня 2016 року у Миколаївському районному суді Львівської області проведено День відкритих дверей.
Участь у заході взяли учні 9-10 класів Рудниківського навчально-виховного комплексу.
З привітальним словом до учасників заходу звернувся голова суду Березюк Григорій Михайлович.
З історією Миколаївського районного суду Львівської області відвідувачів ознайомила помічник судді Ірина Карпин, а керівник апарату суду Мар’яна Дмитречко  розповіла про організацію роботи суду та розподіл обов’язків між працівниками.
Дізнались учасники Дня відкритих дверей і про новітні технології, що застосовуються у суді: консультант суду Лілія Білявська та головний спеціаліст з інформаційних технологій Роман Деміда розповіли про автоматизовану систему документообігу суду, смс-повістки, електронний суд та судові засідання у режимі відеоконференції.
Про комунікаційну діяльність суду розповіли заступник керівника апарату суду Поліна Лі та суддя-спікер Андрій Головатий.
Зокрема, звернули увагу учасників, на те що забезпечення відкритості судів є центральною концепцією в побудові ефективної системи правосуддя та одним із найдієвіших способів забезпечення довіри з боку громадян до судової гілки влади. Зазначили, що налагодження ефективної комунікації – важливий елемент принципу гласності та відкритості і тісно пов'язаний із доступністю правосуддя, що включає в себе: відкрите ведення своєї діяльності судом; безпечність, доступність та зручність використання приміщень суду; забезпечення судом можливості ефективної участі у процесі всіх, хто постає перед ним.
Інспектор Миколаївського відділення поліції Олена Рошко розповіла про кримінальну відповідальність неповнолітніх, а помічник судді Віта Матолич роз’яснила учасникам про права та обов’язки неповнолітніх, закріплені у Кримінальному процесуальному кодексі України.
Поліцейський БПОП Михайло Курпіль поділився з учасниками власним досвідом охорони судів та розповів про цікаві випадки, повязані з професійною діяльністю.
Після доповіді Поліни Лі про особливості притягнення неповнолітніх до адміністративної відповідальності, з учасниками заходу було проведено правову вікторину. Переможці отримали юридичну літературу: Кодекс України про адміністративні правопорушення, Правила дорожнього руху, Закон України «Про національну поліцію».
Крім того, шкільній бібліотеці Рудниківського НВК передано примірник навчально-практичного посібника «Зв’язки із громадськістю в судах».
Традиційно всі учасники Дня відкритих дверей отримали кишенькові календарики із зображенням Будинку Правосуддя.
З метою закріплення отриманих знань, учні відвідали судові засідання з розгляду кримінальної та цивільної справи.
 
Миколаївський районний суд Львівської області висловлює щиру подяку всім учасникам Дня відкритих дверей!