flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду резонансної справи

05 квітня 2016, 15:09

5 квітня 2016 року в приміщенні Миколаївського районного суду Львівської області мало відбутися підготовче судове засідання в кримінальному провадженні про обвинувачення лікаря акушера-гінеколога, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого та несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Проте через неявку підсудної судовий розгляд кримінального провадження відкладено на 09 год.30 хв. 13 квітня 2016 року.

В судове засідання завітали представники телеканалів: 1+1, ЗІК, НТН та СТБ, оскільки справа набула широкого розголосу серед громадськості та ЗМІ.

Після судового засідання суддя-спікер Миколаївського районного суду Львівської області Головатий А.П. надав коментар журналістам.

Суддя-спікер зокрема зазначив, що кримінальне провадження надійшло до суду 22 березня 2016 року, хоча злочин, у вчиненні якого обвинувачується підсудна, скоєний у квітні 2011 року. Тому, навіть за умови доведення вини, згідно ст. 49 КК України, підсудна може бути звільнена від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строку давності, який для злочинів невеликої тяжкості становить 3 роки.