flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реформа судочинства: погляд експерта

04 березня 2016, 15:41
2 березня, в Українському католицькому університеті відбулася відкрита лекція міжнародного експерта з питань судової реформи д-ра Піма Альберса (Нідерланди) на тему «Верховенство права та реформа судівництва: слід виходити з міжнародних чи застосовувати особливі підходи».
У своєму виступі експерт торкнувся таких важливих питань як доступність судів та незалежність правосуддя, а також оцінки ефективності та якості правосуддя і наголосив на важливості дотримання принципів верховенства права під час реформування судової гілки влади.
На завершення лекції, відбулася дискусія в якій взяли активну участь гості лекції, зокрема заступник керівника апарату Миколаївського районного суду Львівської області Поліна Лі. Обговорення проблеми реформування судової влади присутніми ще раз засвідчило низький рівень обізнаності громадськості щодо тих позитивних змін у судочинстві, які вже активно впроваджені або знаходяться на етапі реалізації та продемонструвало нагальну потребу в ще інтенсивнішій та якіснішій комунікації представників судової влади та громадськості.