flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Львівський форум з медіації

09 жовтня 2015, 11:24
Упродовж чотирьох днів, з 1 по 4 жовтня, у Львові відбувалась унікальна подія – Львівський форум з медіації, учасниками якого були керівник апарату Миколаївського районного суду Львівської області Мар’яна Дмитречко та консультант суду Лілія Білявська. Також форум відвідали суддя Миколаївського районного суду Львівської області Павлів В.Р., начальник Територіального управління ДСА України в Львівській області Дейнека В.С. та заступник начальника територіального управління Коник М.Я.
Більше 20 провідних медіаторів з України, Польщі, Словаччини, Італії зібралися для обміну досвідом та обговорення стану і перспектив розвитку медіації в Україні.
Окремим питанням було винесено на обговорення проблему судової медіації.
«Той хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причину» - саме під таким гаслом Ірина Зарецька відзначила позитивний досвід роботи в сфері медіації голови Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталія Кузьмишина.
Іванна Ковалюк, суддя-медіатор Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, розповіла про ставлення суддів до медіації, категорії справ, до яких можна застосовувати медіацію, а також про те, який вплив на судову реформу матиме впровадження медіації. 
Тетяна Кисельова у своїй презентації порівняла медіацію із ліками для судової системи, і навіть розробила інструкцію для її застосування (форми випуску та дози, показання, механізм дії та побічні ефекти).
Також під час форуму проводились тренінги для розвитку професійних навичок медіатора.
 
P.S. Усім учасникам форуму вручено інформаційні буклети Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Проект «Справедливе правосуддя». Приємно було побачити такі знайомі, вже майже рідні обличчя. Все ж таки ми були першими!