flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості у суді

08 квітня 2024, 10:39

05 квітня 2024 року на «Урок справедливості» до Миколаївського районного суду Львівської області завітали учні 8-9 класів Веринського ЗЗСО І-ІІ ступенів. Урок провела суддя-спікер Мар’яна Друзюк, яка в легкій та невимушеній формі розповіла про цивільні права та обов’язки неповнолітніх, а також про адміністративну і кримінальну відповідальність. Школярі подивились мультфільми з серії «Справедливці» та зіграли у гру «Хто правий».

Помічник судді Юлія Каліновська навела приклади кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, які перебували на розгляді суду. А керівник апарату Мар’яна Дмитречко розповіла історію створення Миколаївського районного суду.

Під час зустрічі учні приміряли суддівську мантію, дізнались в чому полягає робота судді, як проводяться судові засідання та які новітні технології застосовуються в роботі суду.

 

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України, Клубу «Справедливці». Перший урок Миколаївським районним судом Львівської області було проведено у грудні 2018 року.