flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незабезпечення належних умов діяльності суду – це перш за все порушення прав учасників судового процесу

09 квітня 2021, 16:45

09 квітня 2021 року відбулись збори суддів Миколаївського районного суду Львівської області. Одним із питань порядку денного було обговорення критичного стану матеріального забезпечення суду, що перешкоджає його нормальній діяльності.

Так, у зв’язку із відсутністю офісного паперу та коштів на заправку картриджів, суд позбавлений можливості роздруковувати пошту, що надходить на електронну адресу суду.

Крім того, відсутня можливість виготовляти виконавчі листи та копії судових рішень, що унеможливлює своєчасне звернення рішення суду до виконання.

Відповідно до процесуальних кодексів розгляд справ здійснюється за матеріалами у паперовій формі, однак на даний час суд позбавлений можливості оформляти протоколи (журнали) судових засідань, виготовляти судові повістки та повідомлення, надсилати справи до судів апеляційної та касаційної інстанцій.

Однією з проблем, з якими зіткнувся суд є і те, що через заборгованість припинено відправку СМС-повісток. Так, за період з 1 по 9 квітня 2021 року невідправленими залишаються 125 судових повісток. Неотримання або несвоєчасне отримання повістки призведе до зриву судового засідання та, відповідно, до порушення розумних строків розгляду справи.