flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо декларування доходів

16 березня 2021, 12:24

Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» присяжні, які були залучені до розгляду судової справи, стають суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

Такі суб’єкти зобов’язані подати до 1 квітня шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Обов’язок декларувати доходи у присяжного виникає незалежно від того чи отримував він винагороду за виконання обов’язків у суді.

Роз'яснення щодо порядку заповнення електронних декларацій та навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" розміщені на офіційному веб-сайті НАЗК.

Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.