flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один рік іспитового строку за поширення матеріалів, які виправдовують збройну агресію проти України

17 квітня 2024, 16:55

15 квітня 2024 року Миколаївським районним судом Львівської області затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим гр.С., відповідно до умов якої гр.С визнаний винним у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст. 436-2 КК України.

За поширення матеріалів у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, гр.С. засуджений до 2 (двох) років позбавлення волі та на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком 1 (один) рік з виконанням покладених судом обов’язків.

Судом було встановлено, що гр.С., будучи зареєстрованим у соціально-орієнтованій мережі «Однокласники» під публічним загальнодоступним обліковим записом, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи можливе настання суспільно-небезпечних наслідків, діючи з прямим умислом, 30.01.2023 шляхом надання команди «поділитися» здійснив поширення публікації у вигляді відео із назвою «спецоперация Z, 29 января 2023, хроники», у якому йдеться про успішні бойові дії збройних сил російської федерації проти Збройних Сил України, чим здійснив поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, яка у відео називається «спеціальною операцією», а не війною, та має на меті знищення «нацизму» в Україні.

Згідно угоди про визнання винуватості, гр.С. під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у зазначеному кримінальному правопорушенні та погодився на визначене покарання, узгоджене сторонами угоди.

У разі невиконання угоди про визнання винуватості прокурор має право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення встановленого законом строку на апеляційне оскарження.

Вирок оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням -  https://reyestr.court.gov.ua/Review/118383299 .