flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два роки іспитового строку за заклики до збройного способу зміни державної влади

02 лютого 2024, 13:55

29 січня 2024 року Миколаївський районний суд Львівської області ухвалив обвинувальний вирок у кримінальному провадженні про обвинувачення гр.К у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.109 КК України, та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України гр.К звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

В ході розгляду справи суд встановив, що гр.К, будучи незадоволеним діяльністю органів державної влади та її керівників, поширив у загальнодоступній соціально-орієнтованій мережі «Facebook» матеріали, спрямовані на вчинення публічних закликів до дій, спрямованих на насильницьке захоплення державної влади та зміну конституційного ладу України.

Зокрема, протягом січня-березня 2021 року поширив публікації у вигляді текстового матеріалу із дописами:

  • «Українці, знову та сама пісня, щоб вижити треба садити капусту, носити маски, менше їсти. Може нарешті наважитися на повстання!»;
  • «Шановні українці, я звертаю увагу на якусь нашу дивну суспільну поведінку. Треба вже формувати повстанські загони. Братися організовувати повстання. А ми десь застрягли між совком і бандитськими дев`яностими. Цей бандитський режим і далі збирається з нами гратися в вибори. Так нас політично обеззброїти доказуючи нам, що лише на виборах можна міняти владу. То що нам робити? Сидіти по хатах і віддавати останні копійки за комуналку. Щоб каналізувати всі політичні процеси в країні, влада навмисно розганяє зраду. І за допомогою відосіків хоче себе відбілити. І тому нам здається, що вона нас не буде зраджувати, і не буде брати курс на Росію. Це так виглядає лохотрон від всіх українських влад, нівелювати політичні процеси. Граючи на тому чого по суті в нас немає це справжньої незалежності. Створення нашої політичної сили "Повстанський рух", це єдиний шанс всім нам вийти на рівень політичної боротьби. Бо наша державотворча затримка, нам вже занадто дорого коштує. Ми як держава не можемо економічно зростати, бо політично нас тримають в заперті. І тому нам доводиться виживати, ціною втрати залишків нашого політичного завзяття. Тому політична робота, це єдине що нас може врятувати. Щоб наша перша програмна ціль ПОБУДОВА ЧЕСНОЇ І СПРАВЕДЛИВОЇ УКРАЇНИ не була забута за політичними чварами і нашим політичним пофігізмом Ми маємо створити нашу політичну організацію "Повстанський рух", яка очолить наше повстання і не дасть нам більше переживати цю ганьбу бездержав 'я.»;
  • «Майже 30 років, ми прожили при цьому бандитському режимові. Що далі? Я пропоную повстати.»;
  • «Українці, долучаємося до створення "Повстанського руху» наша зрада, нам дорого буде коштувати. Мій телефон №____ .»;
  • «Оголошую повстання, проти цього бандитського режиму. Який за допомогою своїх яничарів, вбиває українців.»;
  • «ЯК В НАС ВИРІШЕНЕ ПИТАННЯ ВЛАСНОСТІ? ОСОБЛИВО В СЕЛІ СЕЛЯНИН НЕ ВИЗНАНИЙ ПОТЕРПІЛИМ ВІД БАНДИТСЬКОГО СТАЛІНСЬКОГО РЕЖИМУ. ТОМУ ВСЯ ЦЯ ПРИВАТИЗАЦІЯ, ПАЮВАННЯ ТИМ БІЛЬШЕ ПРОДАЖ ЗЕМЛІ Є НЕЗАКОННА, ПОКИ СЕЛЯНИНА НЕ ВИЗНАЮТЬ ПОТЕРПІЛИМ. І НЕ ПОВЕРНУТЬ ЙОМУ ВСЮ ВЛАСНІСТЬ ЯКЩО ЦЕ НЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ ТО В НАС БАНДИТСЬКИЙ РЕЖИМ. І ЙОГО ТРЕБА СКИДАТИ, І БРАТИСЯ ЗА СТВОРЕННЯ НАШОЇ ПАРТІЇ "ПАРТІЯ НАРОДНОЇ ДІЇ».

У судовому засіданні гр.К пояснив, що суть обвинувачення йому зрозуміла, однак вину у вчиненому не визнав та від дачі показів відмовився.

З текстом вироку можна ознайомитись за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/116599157 .