flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водійське посвідчення з Інтернету

21 вересня 2022, 15:54

Цьогоріч Миколаївським районним судом Львівської області розглянуто декілька кримінальних проваджень відносно водіїв, які користувались підробленим посвідченням водія.

У всіх випадках громадяни умисно придбали підроблене посвідчення водія у мережі Інтернет, здійснивши онлайн замовлення на виготовлення документа та сплативши близько 6-7 тисяч гривень.

Так, відповідно до матеріалів справи №447/1339/22 гр.Я. на сторінці «document_vodiya» в мережі «Instagram» знайшов оголошення щодо виготовлення посвідчення водія та здійснив замовлення.

Підроблений документ отримав у відділенні ТОВ «Нова пошта» та використовував для власних потреб.

Суд визнав винним гр.Я. в пособництві у виготовленні підробленого документу і у використанні завідомо підробленого документу, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 13600 гривень.

При призначенні покарання суд врахував тяжкість вчинених кримінальних правопорушень, обставини їх вчинення, дані про особу обвинуваченого, а також обставини, які  пом’якшують покарання.

Вирок суду оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/105741467 .

 

Варто зазначити, що гр.К., який будучи позбавлений права керування транспортними засобами, умисно придбав та використовував підроблене посвідчення водія, зокрема пред’явив для перевірки працівникам поліції,  засуджено до покарання у виді двох років обмеження волі (https://reyestr.court.gov.ua/Review/105543071 ).