flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок у справі про неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником

14 квітня 2020, 17:05

Миколаївським районним судом Львівської області розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення гр.Л., лікаря акушер-гінеколога пологового відділення Миколаївської КЦРЛ, у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки хворому).

Суд визнав гр.Л. винною у недооцінці стану породіллі Г. та об’єму крововтрати, несвоєчасному виклику анестезіолога, несвоєчасному інформуванню адміністрації лікарні, що зумовили розвиток у пацієнтки важкого геморагічного шоку із незворотніми змінами в життєво важливих органах, призвели до запізнілого хірургічного втручання та її смерті. При наданні медичної допомоги були порушені вимоги клінічних протоколів «Акушерські кровотечі» та «Геморагічний шок».

За вчинення злочину передбаченого ч.1 ст.140 КК України гр.Л. призначено покарання у виді двох років обмеження волі.

На підставі ст.49, 74 КК України гр.Л. звільнено від відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Цивільні позови потерпілих задоволено частково, присуджено стягнути з гр.Л. по 70000 грн. моральної шкоди у користь матері та малолітніх дітей померлої.

Розгляд справи здійснювався у відкритому судовому засіданні. Вирок суду оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень (https://reyestr.court.gov.ua/Review/65761226 ).