flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Графік відключення електроенергії у суді

18 листопада 2022, 17:39

У зв’язку з непоодинокими випадками знеструмлення електромережі Миколаївського районного суду Львівської області, що відбувається через планові стабілізаційні та аварійні відключення електроенергії, зумовлені пошкодженням енергетичної інфраструктури, повідомляємо наступне.

Відповідно до ст.247 ЦПК України та п.5 ст.27 КПК України під час судового розгляду справи здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою відео – та/або звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Офіційним записом судового засідання є лише технічний запис, здійснений судом у порядку, передбаченому процесуальними кодексами.

У випадку неможливості забезпечення технічної фіксації судових засідань з незалежних від суду причин, зумовлених відключеннями електроенергії, такі судові засідання буде відкладено.

Звертаємо увагу, що розгляд цивільних, адміністративних справ та справ про адміністративні правопорушення, а також окремих категорій справ кримінального провадження може здійснюватись у визначеному процесуальним законодавством порядку за умови відсутності потреби розгляду справи у судовому засіданні та наявності письмової заяви всіх учасників справи про можливість такого розгляду за їх відсутності та висловленої позиції по суті справи, а також у справах, що вирішуються у спрощеному (письмовому) провадженні.

Миколаївський районний суд Львівської області належить до 3 групи відключень.